Acasă » Blog » De ce să aleg panouri termoizolante pentru anveloparea halei mele?

De ce să aleg Panouri Termoizolante pentru anveloparea halei mele?

Când vorbim de structuri si hale metalice, avem în vedere o serie considerabilă de avantaje. În primul rând, mai puține restricții de construire în comparație cu structurile clasice (beton, cărămidă etc.), ca si pierderile semnificative de materiale. În plus, structurile metalice pot fi modulate, extinse sau chiar mutate cu ușurință. Este ușor de înțeles de ce, în ultimii ani, halele metalice au devenit vedetele sectorului industrial și comercial de construcții.

 

Odată cu creșterea în popularitate a structurilor metalice pentru hale, s-au dezvoltat și solutiile moderne de izolare, cum sunt panourile termoizolante. Acestea vin, la rândul lor, cu numeroase avantaje.

Indiferent ca vorbim de anveloparea sau compartimentarea unei constructii cu panouri termoizolante, acestea iti vor aduce multiple avantaje.

 

  • viteză mare de punere în operă (timp redus cu aprox. 60% față de sistemele clasice)

Fata de sistemele clasice de anvelopare sau termoizolare vei avea in vedere ca dispar sau se diminueaza timpii de manopera, cum sunt de exemplu: prepararea betoanelor/mortarelor si in plus timpul de uscare corecta pentru fiecare element. Mai mult, fata de sistemele clasice, manopera si manipularea sunt semnificativ reduse, numai din simplul motiv ca panourile termoizolante sunt in sine elemente finite pentru sistemul de termoizolare.

 

  • eficiență sporita in izolare (conductivitate termică scăzută)

Este cunoscut faptul ca atat panourile izolante cu spuma poliuretanica (PUR), cat si panourile cu poliizocianuratica (PIR) au proprietati izolatoare deosebite vs materialele clasice de termoizolatie. Asa ca, panourile termoizolante (popular “tip sendvis” in piata) – iti vor eficientiza costurile cu energia in exploatare.

 

  • greutate redusă (ușor de manipulat)

Pentru orice categorie de panouri PUR sau PIR, fie ca vorbim de panouri de perete sau panouri de acoperis, nu vom avea greutati mai mari de 16,5 Kg/mp, ceea ce iti va facilita semnificativ montajul.

 

  • inaltă rezistență la schimbări de temperatură și condiții atmosferice variabile

Spre deosebire de alte materiale pentru anvelopare sau termoizolare, care au in compozitia lor ciment sau alte materiale similare, panoul termoizolant este un produs finit cu mare elasticitate, iar prin acoperirea suporturilor din tabla cu lacuri si vopsele speciale, acestea pot fi supuse oricarui tip de climat atmosferic, si nici ciclurile naturale de inghet-dezghet nu le va aftecta in nici un fel calitatea in timp.

 

  • paletă largă de profilaturi și culori pentru finisaje

Tendintele arhitecturale din ultimii ani, vin cu multe exigente legate de design si paleta coloristica. Iar investitia ta va fi cu atat mai apreciata, daca pe langa toate aspectele functionale, ai armonizat-o si cu un aspect care sa reflecte corect activitatea ta.

Tocmai din acest motiv, noi, producatorii de panouri termoizolante ne vom stradui permanent sa raspundem cat mai bine acestor cerinte.

 

  • costuri reduse pentru sistemul cu panouri termiozolante vs sistemele clasice de anvelopare pereti si acoperis

Cand te gandesti la investitia ta, estimarile tale nu se vor opri la finalizarea constructiei, asa ca vei lua in calcul inclusiv costurile din perioada exploatarii. Asa ca, pe langa eficientizarea costurilor cu manopera si montajul din timpul executiei, panourile termoizolante iti vor aduce plus de eficienta in ceea ce priveste consumul de energie – prin proprietatile lor termoizolante deosebite.

 

Prin urmare, în ceea ce privește izolarea termică, panourile termoizolante devin o varianta optima pentru oricine are în plan dezvoltarea unei hale sau a unui proiect sigur și durabil.

Click aici pentru a vedea intreaga gama de panouri termoizolante.