Acasă » Blog » Ce preț are metrul pătrat de panouri termoizolante? Ghid pentru evaluarea investiției

Ce preț are metrul pătrat de panouri termoizolante? Ghid pentru evaluarea investiției

Indiferent că intenționați să ridicați o hală industrială modernă, să construiți un depozit eficient sau să vă amenajați un spațiu comercial funcțional, există o etapă premergătoare oricărui plan: stabilirea bugetului. De fapt, o bună planificare financiară este fundamentul pe care se construiește fiecare proiect, oferind siguranța că resursele sunt utilizate în mod inteligent și eficient.

 

 

Cum panourile termoizolante reprezintă una dintre cele mai eficiente soluții în ridicarea oricărei construcții, alegerea acestora se impune de la sine. În acest context, nu este surprinzător că o întrebare frecvent adresată producătorilor de panouri termoizolante este: „Care este costul pe metru pătrat?” Prin acest articol, ne propunem să vă oferim o înțelegere mai clară a factorilor care influențează costul panourilor termoizolante.

 

 

Care este cel mai potrivit tip de panouri termoizolante pentru proiectul meu?

 

O primă etapă în evaluarea investiției și în vederea solicitării unei cotații de preț, vizează identificarea corectă a tipului de produs de care aveți nevoie. În cazul proiectelor de mari dimensiuni, utilizarea unui anumit tip de panou este impus de instituții autorizate, care, în funcție de tipul activității desfășurate, stabilește dacă se va construi cu panouri termoizolante PUR/PIR sau vată minerală. În ceea ce privește proiectele mici, precum garaje, anexe sau adăposturi pentru animale cel mai adesea se optează pentru panouri PUR/PIR.

 

Panourile PUR/ PIR

Sunt recomandate, printre altele, pentru izolarea termică eficientă, montajul rapid și gradul de adaptabilitate la diferite cerințe. Deși foarte similare, panourile PUR și PIR au o caracteristică distinctivă: rezistența celor din urmă la foc. Panourile PIR, cu o grosime de minimum 50 mm, oferă o protecție suplimentară împotriva incendiilor, cu o rezistență la foc de 15-30 de minute.

 

Panourile cu izolație din vată minerală

Sunt recomandate în proiecte de industriale sau comerciale, în care, pe lângă eficiența termică și izolare fonică, se dorește și un grad înalt de rezistență la foc, cuprinsă între 60 și 180 minute, în funcție de grosimea panoului.

 

Cum se calculează prețul panourilor termoizolante pe metru pătrat?

 

Prețul panourilor termoizolante pe metru pătrat variază în funcție de o serie de factori ce trebuie luați în considerare în procesul de evaluare și planificare a proiectului dvs. Acești factori includ:

 

  • Tipul de izolație: După cum am observat, panourile termoizolante pot fi fabricate utilizând trei tipuri de izolație: PIR, PUR sau vată minerală, fiecare cu proprietăți specifice care răspund anumitor noevoi. Prin urmare, alegerea tipului de izolație va influența costul final al proiectului.
  • Dimensiuni și grosime: Dimensiunile și grosimea panourilor contribuie la variabilitatea costului. Grosimea unui panou variază între 30 mm și 200 mm, iar dimensiunile sunt cuprinse între 2 metri și 13,5 metri.
  • Culoarea Panourilor: Culorile panourilor pot impacta prețul. Alegerea dintr-o gamă standard sau a unei nuanțe speciale poate adăuga sau reduce costul total.
  • Destinația finală: Destinația panourilor are o influență majoră în ceea ce privește costul. Spre exemplu, panourile destinate construcției de depozite sau camere frigorifice din gama TOP FRIGO implică caracteristici tehnice speciale, precum îmbinări speciale care minimizează pierderile termice. Un alt exemplu, panourile din gama TOP ZOO, au fața interioară din rășină poliesterică armată cu fibră de sticlă, fiind utile mai ales în domeniul zootehnic.

 

În concluzie, este evident că există o serie de aspecte care pot influența prețul pe metru pătrat al panourilor termoizolante. Pentru a vă asigura că vă planificați bugetul corect și luați decizii informate, este esențial să furnizați toate detaliile relevante atunci când solicitați o ofertă de preț. De la tipul de izolație și grosimea panoului, la culoare și destinație, fiecare detaliu contează.

 

Echipa noastră de consilieri în panouri termoizolante este aici pentru a vă ajuta să obțineți o ofertă personalizată, adaptată exact nevoilor și cerințelor proiectului dvs.

 

Împreună construim responsabil!