Acasă » Blog » Cum alegi panourile termoizolante pentru construcția ta?

Cum alegi panourile termoizolante pentru construcția ta?

Pe lângă deja cunoscutele avantaje incontestabile, panourile termoizolante au și abilitatea de a fi produse extrem de versatile, atunci când vorbim de particulatitatea activității și a construcției, din proiectul tau.
Astfel, ma voi orienta cu siguranta catre categoria potrivita de panou, in functie de specificul businessului. Iar gama variata de panouri poate raspunde cu success cerintelor mele constructive:

  • Potential inflamabil:

Daca eu știu că în activitatea business-ului pentru care dezvolt investiția voi avea potențial inflamabil, mă voi orienta către panourile termoizolante rezistente la foc – cu vată minerală, sau PIR – și voi verifica atât rezistența la foc (în minute), cât și clasa de reacție la foc a panoului propus.

 

  • Temperatura constanta:

Pe de altă parte, dacă știu că am o aplicație care necesită temperaturi scăzute sau mentinerea unor anume temperaturi, desigur că mă voi orienta spre panouri izolante care să îmi servească acestui scop – panouri PUR, cu miez de poliuretan – și voi verifica tipul de îmbinare a panourilor, pentru că acesta poate să influențeze considerabil transferul termic.

 

  • Mediu salin:

Daca stiu ca proiectul meu va fi expus unui astfel de mediu (de exemplu in apropierea marii), voi cauta cauta un panou cu acoperire speciala pentru mediu salin. Adica, voi solicita furnizorului meu informatii despre acoperiri ale tablei, special concepute pentru o astfel de expunere.

 

  • Aplicatii speciale:

La fel de atent voi fi și dacă aplicațiile mele sunt de tipul zootehnic, food, farma sau “noise reduction”.
Spre exemplu: pentru aplicatiile de tip Zoo este cunoscut faptul ca in spatiile de acest gen se produc vapori incarcati cu amoniac si de aceea, ma voi orienta catre un panou cu stratul de suport interior din rășină poliesterică armată cu fibră de sticla.
Sau, in aplicatiile de tip “farma”sau “food”, unde pot avea cerinte speciale de igiena, ma voi orienta catre un panou cu acoperiri speciale ale stratului de suport interior.
Deasemenea, pentru o inalta izolare fonica, pot folosi un panou de tipul Roof sau Wall Sound – cu umplutura din vata minerala si tabla interioara perforata, pentru o mai buna absorbtie a zgomotului.

 

Vezi AICI intreaga gama de panouri si afla cum pot raspunde acestea cerintelor tehnice sau particularitatilor proiectiului tau.